Posts Tagged ‘Final exam’

~Sudah comfirm~

Bismilahirahamnirahim

Segala puji ku rafakkan kepada Allah atas segala nikmat yang diberikan,yang telah dianugerahkan kepadaku.Moganya nikmat nikmat yang diberikan ini bukanlah istidraj,nikmat yang membawaku jauh dari mengingatiMu.

Jadi,final draft sudah pun dikeluarkan.Kertas pertama penulis akan bermula pada 19Mei 2010 ini,Fenomena Pengangkutan atau lebih popular dengan nama Transport Phenomena.Berikut adalah jadual exam penulis untuk sesi Januari 2010

Menarik tak timetable?4paper dalam masa 3minggu.Untuk paper Process Plant Design sahaja,ada lebih kurang 8hari dari kertas sebelumnya.Ini yang membuatkan penulis sedikit malas untuk belajar.hehe.Fokus fokus.

“Dan persiapkanlah dengan segala kemampuan untuk menghadapi mereka dengan kekuatan yang kamu miliki dan dari pasukan berkuda yang dapat menggentarkan mush Allah,musuhmu dan orang orang selain mereka yang kamu tidak ketahui,tetapi Allah mengetahuinya.Apa saja yang kamu infakkan di jalan Allah niscaya akan dibalas dengan cukup kepadamu dan kamu tidak dizalimi)dirugikan”[8:60]

Final exam akan berakhir pada 2jun2010.Tarikh ini kurang digemari student Cheme Jan 07 kerana pada 7Jun2010,kami semua akan mula berpecah dan berpraktikal.Hanya 5hari sahaja masa yang ada untuk student student mempersiapkan diri.Tapi rasanya insyaallah akan sempat,mungkin kena rushing rushing sikit kot.

Buat student yang masih belum mempunyai placement lagi(cam aku a..adeh),sila sila lah bersabar.Peluang ada di mana mana.Agak agak tak dapat offer,kita intern la semester lain ya..haha(MQA tak kasi intern las semester da sekarang).

“Maka bersabarlah kamu(hai Muhammad) terhadap ketetapan Tuhanmu dan janganlah kamu seperti orang(Yunus) yang berada dalam (perut) ikan ketika ia berdoa dengan hati sedih(kepada kaumnya)”[68:48]

Jadi,kepada semua yang sedang mempersiapkan diri untuk peperiksaan akhir semester ini,selamat berjaya.Mudah mudahan kejayaan yang anda perolehi,akan setimpal dengan usaha yang anda lakukan dalam menghadapinya.Insyaallah

“Dan bahawa manusia hanya akan memperoleh apa yang telah diusahakan”[53:39]

Karya Akh Hilmi aka Lemeq..

Jom study..aish..Da da la tu..jom stadi.Ngadap blog lagi watpe..haha.Dan penulis ingin mengambil kesempatan ini untuk meminta maaf kepada kawan kawan,saudara saudara atas dosa yang dilakukan secara sedar atau tidak sedar.Sesungguhnya diri ini adalah insan biasa.Juga bergelar manusia yang sering leka dan alpa dipengaruhi syaitan.Im sorry!!(nada Amir Raja Lawak)

Alhamdulillah.Akhirnya sempurna

Wallahuallam

“Dan tetaplah memberi peringatan kerana sesungguhnya peringatan itu bermanfaat untuk orang orang mukmin”[51:55]

Advertisements