~Kosong~

Bismilahirahmanirahim

Segala puji kepada Mu atas segala kurniaan nikmat dan rahmat terutamanya nikmat Islam dan Iman itu sendiri.Perbanyakkanlah syukur kita walaupun apalah sangat syukur kita jika nak dibandingkan dengan nikmat yang diberikan Allah.Alhamdulillah

Pertama sekali,alhamdulillah,hari semalam 14Mei 2010,telah berlangsung Cheme Jan07 Dinner yang diadakan di Restoran Simpang Tiga.Semuanya syukur berjalan lancar.Dinner tersebut juga dihadiri oleh Dr Mohanad(kali kedua) dan Prof Uemera(ferst time).Jadinya terima kasih kepada semua kawan kawan yang sama sama berusaha untuk menjadikan majlis perpisahan kita sebelum intern a suksess.Terima kasih.Selamat berinternship dan jaga diri elok elok ya kawan.Semoga kita kembali dalam keadaan yang lebih baik.

Dak hensem kt blakang tu..haha

Dan syukur lagi,penulis akhirnya telah mendapat placement internship,walaupun pada awalnya bercadang untuk menunggu Penapisan Melaka.Disebabkan PPM jahat sangat,hehe,penulis terpaksa berinternship di tempat lain,iaitu di Possehl Electronic juga di Melaka.Buat saudara saudara ku,doakanlah diri ini ya.Moga moga makin kuat ikatan antara kita.Penulis akan sentiasa merindui kalian.Kalau ada pape program,halo halo la penulis ya!!..hehe..Kalau tiada aral melintang,insyaallah akan tiba juga.

Semasa dinner Cheme Jan 07,kami telah dihidangkan dengan 3montaj yang begitu menarik.Tahniah kepada Abu Huzaifah,Nasrullah dan juga Sami Saeed Bahakim.Dan penulis begitu tertarik dengan satu lagu yang diselitkan iaitu lagi wavin’ flag.Baru sahaja tahu yang lagu tersebut merupakan lagu tema Cawan Dunia 2010 yang akan datang Jun ini.Inilah lirik nya.Kalau nak download,singgahlah sini.

Wavin’ Flag – Lyric

When I get older
I will be stronger
They’ll call me freedom

Just like a wavin flag(x2)

And then it goes back (x3)
Oh
Born to a throne
Stronger than rome
But violent prone
Poor people zone
But it’s my home

All I have known
Where I got grown
Streets we would roam

Out of the darkness
I came the farthest
Among the hardest (survival)
Learn form these streets
It can be bleek

Accept no defeat
Surrender, retreat

(So we strugglin’)
Fighting to eat
(And we wonderin’)
When we’ll be free
So we patiently wait
For that faithful day

It’s not far away
But for now we say

When I get older
I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a waving flag
(And then it goes back x3)

Ahhho ahhho ahhho

So many wars, settling scores
Bringin’ us promises leaving us poor
I heard them say love is the way
Love is the answer that’s what they say

But look how they treat us
Make us believers
We fight there battes
Then they deceive us

Try to control us
They couldn’t hold us
Cause we just move forward
Just like buffalo soldiers
(But we strugglin)
Fighting to eat
(And we wonderingg)
When we’ll be free
So we patiently wait

For that faithfully day
It’s not far away

But for now we say
When I get older
I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin’ flag
(And then it goes back (3x)

And then it goes
When I get older
I will be stronger
They’ll call me freedom just
Like a wavin’ flag
(And then it goes back (3x)
Ahhhooo ahhhoooo ahhhooo

And then it goes

And than everybody will be singing it
And you and I will be singing it
And we all will be singing it
Woah woah woah

When I get older
I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin’ flag

(And then it goes back (3x)

And then it goes
When I get older
I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin’ flag
(And then it goes back (3x)
A oh a oh a oh

When I get older
When I get older
I will be stronger

Just like a wavin’ flag (3x)
Flag(x2)
Just like a wavin’ flag

Study week semakin hampir untuk meninggalkan kita,exam week pula yang semakin menghampiri.Waa..Macam lom stadi pape pulak ni.Kuat kuat kuat!!Tapi da lewat malam.Jom tidor..haha..Ayuh bangun awal esok kawan kawan.Kita subuh berjemaah sama sama ye..Moga dipermudahkan urusan kita.Wasalam

Wallahuallam

“Dan tetaplah memberi peringatan kerana sesungguhnya peringatan itu bermanfaat bagi orang orang mukmin”[51:55]

Advertisements

6 Comments »

  1. Hunter Said:

    Salam amin.
    Tahniah dah dpt placement utk intern.
    Selamat berinternship gak.Leh gak join geng KL nih.hehe

    Lagu wavin flag tu pembakar semangat.
    Bagus2. (^_^)

    • ozon89776 Said:

      salkam nash..
      haha..mekasih2..
      apa barang kl..geng melaka a br syok..huahua

      tu a..nice gak bunyik nye..memg ada melodi afrika kt situ..hehe

  2. ~izzati amri~ Said:

    tahniah~

    Allah says wait, and He gives better~ =)

    • ozon89776 Said:

      tima kasih2..
      perancangan Allah pasti ada alasan di sebaliknya..

  3. brosyah Said:

    akhi,

    selamat berpraktikal, walau di mana pun kita berada, iallah di situ lah medan dakwah kita. carilah sebanyak mana ilmu. kalau niat kita ikhlas insyaallah allah permudahkan jalan.

    • ozon89776 Said:

      jzkk akh..

      insyaallah..smoga praktikal ni memberi lebih byk pengajaran dan ilmu..insyaallah..doa2kn la ye..hehe


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: