~Cheme Premier League2010~

Bismilahirahmanirahim

Segala puji kurafakkan kepada Allah atas segala kurniaanNya,atas kasih sayangNya kepada kita ,hambaNya yang lemah.Walaupun amat sedikit kita bersyukur,walaupun amat sedikit kita mengingatiNya,tapi Allah itu tetap Maha Penyayang Maha Pemurah.Alhamdulillah

Jadi,seperti tajuk entry ini,sudah jelas isi kandungannya mengenai Cheme Premier League 2010(CPL2010) yang ada diceritakan di post sebelum ini.Penulis juga turut sama mengambil bahagian bersama team yang sama semasa edisi yang pertama dahulu,Chemical Assessment.Sebelum bermula lebih jauh,penulis ingin memaklumkan sedikit cerita di belakang Chemical Assessment.Pada awalnya,kami telah didaftarkan atas nama rumah kami,iaitu V3A S4.Kemudiannya penulis terperasan ahli team ini semuanya adalah sama ketika kami menyertai pertandingan futsal suatu ketika dahulu.Jadi penulis mencadangkan agar nama yang sama dipakai untuk mngembalikan nostalgia tersebut,dan kembalilah the legendary Chemical Assessment.

Kamil,Aminbaek,Nas,Zack,Syazwan,Sap,Adi

~Medal kemenangan~

Pertandingan bermula seawal jam 8 pagi,dan disertai oleh 6buah pasukan yang semuanya merupakan pelajar Chemical Engineering Cheme Jan 07.CPL2010 mempunyai Faramel yang rata ratanya pelajar international,The Oreo(juara bertahan),The Nerds,Pejambubeh(pelik kn?),Jogantan,dan juga Chemical Assessment.Pertandingan diadakan menggunakan format liga.

Stylo..hehe

"International" team

Mantap mantap

Doc Nurul Hasan pun main gak..stylo

5 orang je?mana len..hehe

Team derby ngan Chemical Assessment..haha

Dan tanpa disangka sangka,tanpa diduga,pasukan kami,Chemical Assessment telah berjaya menjuarai pertandingan untuk kali ini,dan anugerah Golden Boot juga kepada pemain penyerang pasukan ini Nasrullah Jaafar.Alhamdulilah.Walaupun tidak menjaringkan gol,tetapi kepuasan tetap ada.Hari ini menjadi defender bersama Zack.(tapi still tuka tuka la..hehe).Team ini berjaya merangkul kejuaraan setelah memenangi 4 perlawanan dan tewas 1 perlawanan iaitu kepada Faramel.Tetapi yang paling mngejutkan sudah tentulah kejatuhan pasukan juara bertahan The Oreo ke tangga terakhir liga.Kedengaran kata kata sinis dari pasukan lain “Oreo da kene celup da.”Hehe.

Papepun,it was a great experience.Thanx a lot to Zaki,Khairuddin from organizer team and also of course to all participants yang join pertandingan kali ini.Selepas ini kita akan berpisah selama 8bulan,tapi harapnya kenangan ini dan sebelum ini tidak dilupakan untuk selamanya.Now we are waiting for Cheme Jan 07 Dinner.Come on come on!!

Kita jumpa lagi di CPL2011 k..Selamat berinternship kawan kawan.All the best in final exam

wallahuallam

Dan tetaplah memberi peringatan kerana sesungguhnya peringatan itu bermanfaat untuk orang orang mukmin“[51:55]

Advertisements

10 Comments »

  1. penaberkala Said:

    haha, congrat amin
    jgn lupa training time intern nanti
    jumpa lg utk CPL 2011

    • ozon89776 Said:

      hahaha…thank you2..
      time intern kene cari memb men futsal gak a..
      nk petahan kn kejuaraan di cpl2011 nant..hahaha

  2. ibnu_ghazali Said:

    umair mane?tak main ke?hu2

    • ozon89776 Said:

      umair tak men ..bekas team dia yang dlu,da xjoin torunament lg..da bpecah2..haha

  3. faiz Said:

    woo amin da pki wordpress..ni sbb mng pg tdi ke tuka haha

    • ozon89776 Said:

      hahaha…
      aku tepngaruh ngan persuasive presentation nipi a..
      tu pasl..

      menang tu additional point a..hahah

  4. ape ni amin. ari tu kte wat perjanjian, aku jd golkeeper. skali tgk snarai name xde pun. kecewa2~

    • ozon89776 Said:

      hahaha…aku tunggu je ko datang..ko xdtg pun..
      rugi a ko..team menang ni..hahaha

  5. penaberkala Said:

    min, nk mintak link entri ni dalam blog ak.haha


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: